Ευρισκόμενη στο Πλατύ Αγλαντζιάς, η ενορία συμπεριλαμβάνει μία μεγάλη περιοχή του Πλατύ Αγλαντζιάς μεταξύ της Λεωφόρου Λεμεσού και του Πανεπιστημίου Κύπρου, παραπλήσια του βορείου συνόρου του πάρκου 2 της Αθαλάσσας. Η ενορία περιλαμβάνει μια μεγάλη εκκλησία αφιερωμένη στον Απόστολο Ανδρέα, επίσης μια κάπως μικρότερη εκκλησία, σε ρυθμό ορεινής εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής με ξύλινη στέγη, αφιερωμένη στην Αγία Βαρβάρα και ένα μικρό εξωκλήσι αφιερωμένο στον Άγιο Θύρσο.

 

                                                                                                                             

Ο κεντρικός Ναός της ενορίας είναι ο Ιερός Ναός του Αποστόλου Ανδρέα. Φαίνεται στην πάνω φωτογραφία σε πλάγια όψη και αριστερά κάτω σε μπροστινή όψη.

 

 

 

Ο δεύτερος σημαντικότερος Ναός της ενορίας, είναι ο Ιερός Ναός της Αγίας Βαρβάρας που φαίνεται  δεξιά.              

Ευρισκόμενη στα σύνορα του πάρκου της Αθαλάσσας, η αρχιτεκτονική της Αγίας Βαρβάρας  για να συνάδει με το περιβάλλον ομοιάζει με την αρχιτεκτονική των ορεινών εκκλησιών της Κύπρου.

 

 

Ο Άγιος Θύρσος, βλέπε από κάτω, είναι ένα μικρό εξωκλήσι που βρίσκεται στον χώρο του Ιερού Ναού του Αποστόλου Ανδρέα

 

 

Μεταξύ του Ναού του Αποστόλου Ανδρέα και του μικρού εξωκλησιού του Αγίου Θύρσου βρίσκεται ένα κτήριο το οποίο αποτελείται από μία μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων με θεατρική σκηνή και υπόγειες αίθουσες για εκπαιδευτικές εκδηλώσεις. Στο κτήριο αυτό πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές θεολογικές τάξεις, ομιλίες από Πατέρες και ειδικούς διαφόρων εκπαιδευτικών θεμάτων, οπως ψυχολόγους. Επίσης στεγάζεται το σχολείο κατηχητικού με χώρο για ψυχαγωγία παιδιών και νέων, καθώς και κατήχηση και εκδηλώσεις ενηλίκων.

 

Κύλιση στην Αρχή